Tarih: 25.04.2024

Yüz Tanıma Sistemi

23.04.2017
 Yüz Tanıma Sistemi; Mercedes Mengerler A.Ş. Ankara da bulunan 5 ayrı satış ve servis noktasında personellerin takibini Troyy Kontrol Sistemlerinin kurmuş olduğu yüz okuma cihazları ile beraber kurmuş olduğu PDKS ( personel devam kontrol yazılımı ) yazılımıyla gerçekleştirmektedir. Servis girişleri ve satış personellerinin geçiş yapmış olduğu noktalara uygulamış olduğumuz yüz okuma cihazları sayesinde personeller sıra beklemeden hızlı bir şekilde mesai başlangıç ve bitişlerini gerçekleştirmekteler. 

  Daha öncesin de farklı bir firmadan almış oldukları parmak izi okuyucu sisteminden gerekli verimi alamadıkları için yeni ve sorunsuz bir sistem arayışı içerisine girmişlerdir. Teklif aşamasında Troyy Kontrol Sistemleri ile irtibata geçmişler kendileri için en uygun sistem kurulumu için gerekli öneriler sunulduktan sonra yüz tanıma sistemi kapsamında bulununa yüz okuma cihazlarını ve personel takip programının demo tanıtımları yapılmıştır. Sonrasın da varılan anlaşma neticesinde bir kaç gün içerisinde eski sistemden yeni sisteme geçiş sağlanmıştır. 
  Yüz tanıma sistemi ile beraber kurulan pdks programından alına bilecek en yüksek verime ulaşmak adına firmanın kendi istemiş oldukları bazı özellikler ek olarak sisteme adapte edilmiş gerekli testler yapıldıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanımına başlanmıştır. Daha öncesinde sadece personelin giriş çıkış ve mesai listelerini alabilirken kurmuş olduğumuz pdks programında mail özelliği etkin bir şekilde kullanılarak personellerin günlük giriş çıkışlarının listesinin yanı sıra geç kalma, erken çıkma, devamsızlık, mesaiye kalma gibi durumlarda birim amirlerine veya şirket SEO larına belirlenen saatlerde otomatik mail atılarak gerekli uyarı ve önlemlerin alınması sağlanmaktadır.  Aynı zaman da devamsızlık ve geç kalma durumlarında personellerin önceden sisteme tanımlanmış mail adreslerine devamsız ve geç kaldığıyla ilgili kurumsal mail adresinden otomatik mail ile durumu tebliğ edilmekte ve konuyla ilgili İK birimine bilgi verilmesi söylenmektedir. 

 Yapılan bütün işlemler merkezde kurulan server aracılığıyla tek lokasyon da toplanmakta cihazların veri aktarımları otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Yani insan müdahalesi olmadan sistem bağımsız olarak tek başına işleyişini sürdüre bilmektedir.
Yüz okuma sistemleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Troyy Kontrol Sistemleri İLETİŞİM kısmına tıklaya bilirsiniz.