Tarih: 17.04.2024

Kamera Sistemleri

20.04.2016
Kamera Sistemi Ankara - Güvenlik ihlalini önlemek amacıyla kullanılan CCTV ya da yaygın kullanımıyla Güvenlik Kamera Sistemleri Ankara, hayatımızın bir parçası haline geldi. CCTV sistemi nin, bütün şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak biçimde planlanmış olması gereklidir. Peki, güvenlik kamera sistemi Ankara seçerken bilmemiz gerekli olanlar nelerdir? Sisteme ait hangi özellikler ile ilgili bilgimiz olması gereklidir? Aşağıdaki bilgiler satın alma kararı verirken bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır.

İhtiyaca göre İdeal sistemi seçebilmek için, sistemi 3 ayrı aşamalara ayırıp öyle incelemeleyiz

• Kamera seçimi
• Kayıt sistemi seçimi
• İzleme sistemi seçimi


Şimdi bu aşamaları tek tek inceleyelim:

Kamera Seçimi :

Kameranın Kullanım Alanı
Güvenlik Sistemleri için öncelikle kamera nın kullanılacağı alanın belirlenmesi (iç ortam ya da dış ortam) ve ortam koşullarına göre kamera kasası seçimi yapılması en doğru hareket olacaktır. Dış ortamda kullanılacak kameraların muhafazalı olmasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle genelde dış ortamda IP koruma sınıflarından birine (IP65, IP66 vb.) dahil olan bullet kameraya damu hafızalı kutu kamera kullanılmaktadır. Örneğin IP66 sınıfındaki muhafazalar, toza ve belli süreli güçlü su temasına karşı korumalıdır.

Çözünürlük
Bir sonraki aşama istenen çözünürlük kalitesinin belirlenmesidir. IP CCTV sistemleri ile analog CCTV sistemleri arasındaki en önemli farklardan biri yüksek çözünürlüktür. Büyük boyutlu ve kaliteli görüntü istendiğinde, IP CCTV bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin askeri bir alanda bütün bölgeye hakim olmak güçtür, bu nedenle yüksek çözünürlüklü büyütme kamera kullanmak çok daha makul olacaktır. Aynı biçimde AVM ve halka açık alanlarda güvenlik ihlali (hırsızlık vb) çok fazla olmasından, yüksek çözünürlüklü ve şık dizaynlı kameralar seçilmelidir.

Teknoloji
Bir güvenlik kamera sistemleri kurarken sadece üst yapının tasarlanması yeterli olmaz. Kablolama maliyetini en aza indirecek biçimde alt yapı da tasarlanmalıdır. Örneğin, IP kameraların beslemesi için PoE teknolojisi kullanmak mümkün. Bu teknolojiye göre kameraların enerjileri PoE switchler(internet kablosu) kullanılarak verilebilmektedir. Bu sayede elektrik kablosu için ilaveten bir bütçe ayırmaya gerek kalmayacaktır.

Ek Özellikler
Kameranın konumlandırılacağı yerin ışık yoğunluğu da kamera seçiminde önemli bir etkendir. Gündüz, fondan gelen ışık miktarının fazla olması sonucu görüntülenmesi istenen kısım net olarak algılanmayabilir. Daha anlaşılır bir görüntü elde etmek amacıyla WDR (Wide Dynamic Range), BLC (Back Light Compensation), HLM (High Light Masking) gibi ışık patlamalarını engel olan özelliklerin olmalıdır. Gece görüşünün net olarak algılanması istenen yerlerde ICR'lı (IR Cut Filter) ya da IR ledli kameraların kullanılması gerekmektedir. IR spotlar da kameraların görüş açısı içerisinde gerekli ışık dşayetini sağlamak için kullanmak mümkün. Detaylı bilgiye aşağıdaki urlden erişebilirsiniz; Güvenlik Kamera Sistemi Teknolojileri

Kayıt Sistemi Seçimi :

Kayıt & Depolama
Kayıt sisteminin seçimi için kameraların hangi çözünürlükte, kaç fps (saniyedeki kare sayısı) hızında ve kaç gün kaydedeceğinin belirlenmesi gereklidir. Kaşif uygulaması HDD hesaplama uygulaması gerekli sabit disk kapasitesinin hesaplanmasında size yardımcı olacaktır. Aşağıdaki urlden Kaşif programının tarayıcı üzerinde çalışan sürümüne erişebilirsiniz: DVR HDD Depolama alanı hesaplayıcı

Kayıt cihazı kapasitesinin yetersiz olduğu durumlarda genişleme üniteleri kullanmak, bize ideal çözümü sunacaktır. Bu birimler, analog ya da IP sistem olmasına bakılmaksızın direkt olarak uyumlu kayıt cihazlarına bağlanabilmektedir.

CCTV Kamera Sistemi Kayıt cihazlarına yerleştirilmiş sabit disklerin arızalanması sonucu veri kaybı yaşanabilmektedir. RAID (Redundant Array of independent or Inexpensive Disks) teknolojisi kullanılarak bu problema çözüm bulunabilmiştir. Bu teknolojide aynalama ve dilimleme gibi teknikler kullanılır, yedekleme ve performans düzeyine bağlı olarak RAID seviyeleri belirlenir.

Bir örnekle açıklamak gerek görülürse, RAID1 teknolojisinde sadece aynalama tekniği kullanılmaktadır. Burada ihtiyaç adedine göre yerleştirilmiş her diske karşılık, eş bir disk yerleştirilir ve kayıtların hareketli olarak bir kopyasının tutulması sağlanır. RAID1 teknolojisi az sayıda diskin olduğu sistemler için iyi bir alternatiftir.

RAID5 teknolojisinde ise sistem biraz daha kompliketır; ama büyük çaplı güvenlik kamera sistemleri için daha makul bir çözümdür. Burada veriler en az 3 diske dağıtıldığından, tek disk arızasına karşı veri kaybı netlikle yoktur.

Aşağıda RAID Tasarım Karakteristiklerini bulabilirsiniz;

RAID RAID 0 RAID 1 RAID 5 RAID 6 RAID 10
Veri Güvenliği Yok Var Var Var Var
Maliyet Düşük Yüksek Düşük / Orta Orta Yüksek
Performans Yüksek Yüksek Düşük / Orta Düşük / Orta Yüksek
Kullanıcı Tarafından Kolay Kullanılabilirlik Yüksek Düşük Yüksek Yüksek Yüksek
Minimum Gerekli Disk Adeti 2 2 3 4 4
Disk Kullanımı 100% 50% 50-99% 50-99% 50%
Kullanım Alanı İşletim Sistemi İşletim Sistemi, Veri Tabanı Arşiv Arşiv Veri Tabanı


Güvenlik Kamera Sistemleri Ankara -   Ankara Güvenlik Sistemleri  seçerken yalnızca kurulum üzerine düşünülmesi yeterli değildir, satış sonrası verilecek hizmetler de dikkate alınmaktadır. Güvenlik Sistemleri Ankara Firmaları seçerken bilinçli bir yaklaşımla, satın almayı düşündüğümüz ürünlerin (az da olsa) arıza yapma olasılıki olduğunu öngörmeliyiz. Eğer arızalanırsa hızlıca yedek parça ve yöntem servis hizmetinin sağlanıp sağlanamayacağını da araştırarak ürün alımı yapmak gerekir. Kısaca, bir firmadan sadece ürün değil, yöntem servis hizmeti de satın almaktadır.

İzleme Sistemi Seçimi :

Optimum izleme seçimi yapılabilmesi için dikkat etmemiz gereken en önemli konu sistemin ebatı ve ihtiyaç miktarıdır. Örneğin, 64 kameralık bir sistemde bütün kameraları 17”lik bir monitörde izlememiz çok zor olacaktır. Burada 32”lik CCTV monitörler kullanılarak çok daha rahat izleme yapılabilir.

İzleme sistemlerinde sürekli izleme için kullanılacak monitörler genelde 42” monitörler olup CCTV konsollarına yerleştirilecek biçimde tasarlanır. Alarm anında, olaya ait görüntünün ekrana düşmesi (pop-up fonksiyonu) için güvenlik personelinin önünde ufak ebatlı monitörler de konumlandırılabilir. Bu tip monitörlere SPOT Monitör denmektedir. Bu sayede verilerin kontrolü ve yönetimi basit hale gelecektir. Farklı ebatlarda ve özelliklerde 7/24 çalışabilecek dayanıklılığa sahip profesyonel CCTV monitör seçenekleri sunmaktadır.

Güvenlik Kamera Sistemleri Ankara -  seçimi tecrübe gerektiren bir iştir: Bu hususta ücretsiz destek ve bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Sizlerde Kamera Sistemleri Ankara ve Güvenlik Kamera Sistemleri Ankara Fiyatları konusunda detaylı bilgi fiyat teklifi almak istiyorsanız Troyy Kontrol Sistemleri ile iletişime geçebilirsiniz.