Tarih: 28.03.2024

Network Data Sistemleri

18.05.2019
Troyy Bilişim sektörün yönelimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra  uzman kadrosu ile projelerde Data Alt Yapısı ve Network sistemleri ile de ilgili rehberlik yapmaktadır.
Gelişen dünya ve yok edici rekabetin her geçen gün daha fazla hız ihtiyacı doğurduğu bu ortamda doğru çözümler ve partner en önemli yeri tutmaktadır. İşte bu sebeple basit bilgilerden hareketle, uzman dokunuşlarını projelerinizde görmek için projelerinize çözüm ortaklığı yapmaktayız.
Data Alt Yapısı ve Network sistemleri alanında tecrübelerimiz ve referanslarımız ile sizlere de hizmet verme isteğinin temennisini taşıyoruz.
Sıkça Sorulan soruları ve hizmetlerimizi şu başlıklarda toplayabiliriz…
• Fiber Kablolama Network Alt Yapı Sistemleri
• Keşif ve Risk Analizi Personel
• Danışmanlık ve Projelendirme Şartname Oluşturma ve İnceleme
• Montaj Uygulama ve Sistem Entegrasyonu
• Mühendislik ve Eğitim Kurulum Sonrası 7/24 Teknik Servis Bakım ve Onarım
• Kablolama ve Fiber Optik Sonlandırma
• Güvenlik Kamerası Ve Telefon Santrali Kurulumu/Bakımı
• Periyodik Bakım Çalışmaları
Network Alt Yapı Kurulumu Ve Bakım/Onarım

Data Altyapı Sistemleri Nedir?
En basit tabir ile internetteki verilerin saklanıp korunduğu bir depodur. Bilgisayardaki sistemlerle diğer sistemleri barındıran geniş bir serverdır. Tüm bilgisayarların hızlı ve güvenli çalışması için network kablolama altyapı sistemleri büyük önem arz eder. Birçok kurumsal şirkette altyapı sistemlerine gerekli önem verilmediği için bu ileriki dönemlerde ciddi sorunlara neden olur. Fiziksel olarak tüm verilen depolandığı sürücü sistemi içinde bilgisayarı işleten sistemin odaları yer alır. Bu odaların hepsi kaliteli bir sunucu tarafından yapılmalıdır. Yangın söndürme alarmı, jeneratörler, güvenlik açıkları vs bu sunucu altında toplanır. Oluşabilecek durumları tehlike seviyelerine göre nitelendirip güvenlik altyapısı oluşturulur. Tek bir altyapı sistemi altında bulunması çözüm odaklı olmayı kolaylaştırır. Sistemleri kontrol için kullanılan monitörden fiziksel verileri ve diğer çevresel etkenlerin gözlemi yapılır.

Data Yapısal Kablolama
Standarda indirgenmiş,  medya ve aşamaları, bağlantı ara yüzleri ve uluslararası düzenlerin bağlılık uygulamaları gibi bir takım özellikleri barındırmalıdır. Kişilerin yapısal kablolama alanındaki tüm sorunları çözme odaklı çalışır. Data yapısal sisteminde diğer sistemlerle entegre olacak şekilde tasarlanır. Uygunluğa göre, 10, 100, 1000 megabit altyapı sistemleri kurulur. İlk etapta kurulan bu altyapı sistemleri gerektiği durumlarda genişletilebilir, esneklik kazandırılır.
Bu sistem sayesinde karmaşıklık ortadan kalkarak kolay anlaşılabilir bir hale gelir. Kapladığı alan azalır, diğer sistemlerle entegre olur. Meydana gelen hasarlar ve tehlikeler önceden saptanarak en kısa sürede çözüme kavuşturulur. Taşınabilir bir sistemi olması sayesinde esneklik getirir.

Data Network Sistemleri
Veri merkezleri 2 ayrı kategoriye ayrılır. Ticari barındırma sistemleri ve internet servis sağlayıcıları olarak tanımlanabilir.
Özel barındırma sistemlerinde, bağlantı limitlerine, fiziksel barınma kapasitelerine bakılarak 2. Kullanıcılara destek verilir. Şirketler bünyelerindeki iletişimin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için tercih edilir. Buna ek olarak, web yayını için hizmet talebi oldukça yüksektir. Şirketlerin güvenlik sistemlerinin tek bir server altında toplanmasını sağlar. Bu şekilde oluşabilecek sorunlara çabuk ve etkin çözümler üretir. Web hosting servis sağlayıcıları ve hat bulundurma hizmeti şirketlerin en çok tercih ettiği hizmetlerdendir.
İnternet servis sağlayıcıları ise, genellikle günlük ihtiyaçları için kullanılır. Fiber altyapı sayesinde internette güvenlik sorunu çözülür.

Network Data Sistemleri ve Data Network Sistemleri konusunda detaylı bilgi,fiyat almak için firmamız Troyy Bilişim ile irtibata geçebilirsiniz.